architectuur vakmanschap inspiratie

2019-2020 Oefeningen in Rhino Grasshopper

Omdat ik merkte dat mijn tekenprogramma niet alles kon uitvoeren wat ik bedacht, heb ik me in Rhino Grasshopper verdiept. Het programma is erg goed in het werken met gebogen vlakken en het gebruiken van de gegevens voor het maken van analyses en redelijk snel, dus het kan moeilijke berekeningen aan.

Onderaan staat mijn eerste programma getekend in Grasshopper. Om het niet te moeilijk te maken heb ik het thema gebruikt van het vullen van een gebogen oppervlakte met elementen. Met Vectorworks Marionette vulde ik de oppervlak van een vaas met bloemetjes.

Met Rhino Grasshopper heb ik een gebogen vlak gevuld met haren. De haren hebben verschillende buiging en verschillende orientatie die vloeiend bepaald worden.


geprogrammeerd in Rhino Grasshopper

Januari 2020 een tekening gemaakt om de krachtswerking in een balk te laten zien. Ik ben geen constructeur, het is mijn interpretatie van de druk en trek als gevolg van de doorbuiging. Het laat ook zien dat een steunpunt verplaatst als gevolg van de doorbuiging.