architectuur vakmanschap inspiratie

Ernst van der Vecht

STERNontwerp is in 2006 door mij opgericht. Ik ben architect en ingeschreven in het architectenregister, Sinds 2019 ben ik meer ook kunstenaar en parametrisch ontwerper.

Deze site is bedoeld om te laten zien wat me interesseert en zal daardoor wat onoverzichtelijk zijn voor mogelijke opdrachtgevers. Voor informatie voor mijn werk als architect zie www.architectenbureau.net

Al enkele jaren ben ik bezig met parametrisch ontwerpen en de laatste tijd heb ik daar veel energie in gestoken. Op bezoek bij een expositie in Post Erasmuslaan 5, werd ik gevraagd of ik als ‘artist in residence’ een maand aan een kunstwerk wilde werken. Daar heb ik mijn eerste twee kunstpanelen gemaakt. “All art is quite useless” schreef Oscar Wilde en dat geeft wat onzekerheid. Maar de mogelijkheid om te onderzoeken, puzzelen en maken van iets met heel veel vrijheid geeft veel voldoening.

Al heel lang ben ik geïnteresseerd in patronen, regelmaat en afwijking, structuren. Ik maak vaak foto’s van nerven van blaadjes, varens, mos, golven in het zand en dergelijke geometrieën. Met het parametrisch tekenen heb ik eindelijk de mogelijk om dergelijke vormen te tekenen en daarmee ook beter te begrijpen. En ook om zelf nieuwe vormen te bedenken.